Maui is niet alleen een prachtig eiland in de Amerikaanse staat Hawaï, het is ook de naam van een prachtig nieuw Microsoft platform.

Maui is niet alleen een prachtig eiland in de Amerikaanse staat Hawaï, het is ook de naam van een prachtig nieuw Microsoft platform. CIP Software streeft naar het maken van de beste softwareproducten en houdt de actuele ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Wij vertellen u dus graag meer over MAUI (Multi-platform App UI).

Platform-onafhankelijk

MAUI heeft als doel het versimpelen van cross-platform softwareontwikkeling. Cross-platform applicaties zijn programma’s die kunnen draaien op verschillende apparaten. Bijvoorbeeld een app die werkt op uw computer, maar ook op uw smartphone.

Write-once run-anywhere

Met MAUI hoeft u zich als programmeur niet meer druk te maken over platform-afhankelijkheid. Zo wordt het bouwen van een applicatie die werkt op zowel Android en Windows als iOS en macOS een stuk eenvoudiger en sneller. Met MAUI kunt u eenvoudig de gps-gegevens van een apparaat opvragen. Eerder zou u hiervoor aparte code moeten schrijven, die specifiek was voor het apparaat waarop de applicatie draait. Een iPhone moest je bijvoorbeeld op een andere manier benaderen dan een Android telefoon. Met MAUI geeft Microsoft inhoud aan zijn ‘write-once run-anywhere’ filosofie. Het uiteindelijke doel is dat programmeurs hun code één keer schrijven, waarna deze op verschillende apparaten kan draaien.

.NET MAUI

Een .NET MAUI app bestaat uit een enkel ‘project’ dat kan draaien op Android, iOS, macOS en Windows. Een ‘project’ is simpel gezegd een collectie van code, die samen het programma opbouwt. Als het nodig is om platform-specifieke functionaliteiten te gebruiken, bijvoorbeeld een speciale functionaliteit binnen Android, dan kunt u hiervoor een aparte code schrijven binnen het project. MAUI weet dan zelf welke code moet worden uitgevoerd op welk platform. Zo blijft de basiscode voor elk platform hetzelfde, maar kan daar platform-specifieke code aan worden toegevoegd.

.NET 6

MAUI is gebaseerd op het nieuwe .NET 6 platform. Dit is een framework waarin ontwikkelaars verschillende applicaties kunnen bouwen. Met zo’n framework kan veelgebruikte functionaliteit snel geïmplementeerd worden. Het is als het ware een bibliotheek met code zodat je als programmeur niet steeds het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.

CIP Software

De publicatie van het nieuwe MAUI platform staat gepland voor eind 2021 als onderdeel van .NET 6. Bij CIP Software zijn we echter al begonnen met het ontwikkelen met MAUI via een preview versie. Wij houden continu de markt in de gaten voor ontwikkelingen zoals deze. Wij vinden het belangrijk snel aan de slag te zijn met nieuwe technologie. Zo kunnen wij optimaal ondersteunen bij uw IT-vraagstukken en zorgen dat uw systemen toekomstbestendig zijn.

Onze producten

Creativiteit voor efficiency … CIP Software helpt u groeien.

Als vooraanstaand sofware-ontwikkelaar helpen we u graag die berg op. In de juiste versnelling en met de juiste energie. We hebben al verschillende keren succesvol de top bereikt in de gewenste procesverbetering. Laat onze klanten u overtuigen.

Succesvol naar de volgende versnelling.
Welke organisaties gingen u voor?